Vepřová játra po tyrolsku

Játra s krémovou smetanovou omáčkou. Recept na vydatný pokrm s knedlíky k obědu nebo večeři.


3.018x
120 min

Postup přípravy

Vepřová játra omyjeme a prošpikujeme slaninou. Zbytek slaniny můžeme zvlášť rozškvařit. Cibuli nakrájíme nadrobno.

Prošpikovaná játra opečeme na sádle po všech stranách a vyjmeme. Na výpeku po játrech osmažíme cibuli a přidáme k ní zeleninovou směs pod svíčkovou. Zarestujeme, podlijeme vodou, osolíme a přidáme hořčici. Vložíme zpět opečená játra a pod pokličkou dusíme doměkka.

Hotová játra vyjmeme a nakrájíme na plátky. Základ dolijeme podle potřeby vodou, zeleninu rozmixujeme, zavaříme a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v mléce. Za stálého míchaní omáčku provaříme a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Před koncem vaření zjemníme sladkou smetanou a na závěr vepřová játra po tyrolsku vylepšíme rozškvařenou slaninou. Počkáme, až omáčka projde varem, poté ji odstavíme.

Vepřová játra po tyrolsku podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová játra po tyrolsku

Zpět na recept