Vaření.czReceptyVepřová játra po tyrolsku

Vepřová játra po tyrolsku

Játra s krémovou smetanovou omáčkou. Recept na vydatný pokrm s knedlíky k obědu nebo večeři.


3.018x
120 min

Ingredience

300 gslanina
0.5 lmléko
2 kscibule
2 lžícehořčice
150 gsádlo
1 kgvepřová játra
400 gzeleninová směs pod svíčkovou

podle chuti

cukr
sůl
citronová šťáva

Postup přípravy

Vepřová játra omyjeme a prošpikujeme slaninou. Zbytek slaniny můžeme zvlášť rozškvařit. Cibuli nakrájíme nadrobno. Prošpikovaná játra opečeme na sádle po všech stranách a vyjmeme. Na výpeku po játrech osmažíme cibuli a přidáme k ní zeleninovou směs pod svíčkovou. Zarestujeme, podlijeme vodou, osolíme a přidáme hořčici. Vložíme zpět opečená játra a pod pokličkou dusíme doměkka. Hotová játra vyjmeme a nakrájíme na plátky. Základ dolijeme podle potřeby vodou, zeleninu rozmixujeme, zavaříme a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v mléce. Za stálého míchaní omáčku provaříme a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Před koncem vaření zjemníme sladkou smetanou a na závěr vepřová játra po tyrolsku vylepšíme rozškvařenou slaninou. Počkáme, až omáčka projde varem, poté ji odstavíme. Vepřová játra po tyrolsku podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová játra po tyrolsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena