Nejdříve si očistíme zeleninu a připravíme obě zálivky. Omytou okurku podélně rozřízneme a jádřince vyškrábneme do misky. Pak půlky okurek nakrájíme na půlměsíčky. Papriku očistíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky. Omytá rajčata rozkrojíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rukolu a petrželku jemně usekáme.
Příprava smetanové zálivky: Do misky s okurkovou šťávou a jadérky vmícháme zakysanou smetanu, polovinu prolisovaného česneku, usekané bylinky a zálivku ochutíme solí, pepřem a mletým římským kmínem. Smetanovou zálivku necháme v chladu rozležet.
Očištěné a nakrájené okurky, papriky, rajčata promícháme v míse s cibulí a přelijeme zálivkou z oleje, citronové šťávy a druhé poloviny česneku. Zeleninu podle chuti osolíme a opepříme.
Játra očistíme, nakrájíme na hranolky, ochutíme pepřem, mletým římským kmínem a obalíme v hladké mouce. Maso zvolna propečeme na oleji doměkka a osolíme.
Na talíře rozdělíme ochucenou zeleninovou směs, kterou pokapeme smetanovou zálivkou, poklademe teplými opečenými játry a podáváme s pečivem. Vepřová játra na čerstvé zelenině servírujeme ihned po přípravě.