Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky.
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a spolu osmahneme. Přidáme nakrájená játra, ze všech stran je osmahneme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když jsou játra měkká, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Krátce provaříme, dochutíme solí a pepřem.
Vepřová játra dušená na slanině podáváme s rýží nebo brambory.
Do jater přidávám kmín .Měkka játra buď vyndám na talíř, stavu vyřídím na tuk ,přidám mouku,lehce opražím a podliju teplou vodou a metlou rozmicham na omáčku. Povaříme 20 min, vložím zpět játra,jen je zahřejí a podávám s rýží.
Pokud se mě nechce játra vytahovat, vyřídím o5 na tuk, zásypu moukou ,otestují (mouka se lehce přichytává) podlému vodou a pokračují jako v předchozím popisu .nakonec sůl,...dochutim
Zdena
vepřová játra dušená
Přidat lze různé bylinky - nejen zmíněný tymián, ale dle chuti třeba šalvěj, ropzmarýn atd.
Zdena
Zdena
Re: Komentář k receptu Vepřová játra dušená na slanině
Tymián určitě lze - právě tak ale i šalvěj, rozmarýn....
Zdena.
Elisa
Komentář k receptu Vepřová játra dušená na slanině
Přidejte k játrům snítku tymiánu, dneska se zrovna na tato jatýrka chystám.