Pochoutka z vepřových jater a čajových lístků.
2 dl | olej |
sůl | |
2 ks | velká cibule |
mletý pepř | |
300 g | vepřová játra |
1 ks | mrkev (menší) |
0.5 lžičky | zelený čaj |
K tomuto receptu budeme potřebovat kvalitní zelený čaj. Čaj zalijeme horkou vodou a po 2 minutách slijeme, rozvinuté lístky necháme okapat a nesakáme nadrobno. Játra nakrájíme na menší plátky a opepříme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a rozebereme. Plátky cibule nakrájíme tak, aby byly přibližně stejně velké jako kousky jater. Na pánev odlijeme část oleje a v mírnějším ohni na něm zvolna osmahneme cibuli spolu s nasekanými čajovými lístky.
Na druhé pánvi rozpálíme zbývající olej, vložíme plátky jater a zprudka je opečeme ze všech stran. Polokřupavou cibuli rozložíme na mísu, měkké plátky jater přeložíme také na mísu na připravenou cibuli a teprve nyní je osolíme.
Nakonec ozdobíme nastrouhanou mrkví.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena