Vepřová játra čajového mistra

Pochoutka z vepřových jater a čajových lístků.


3.0533x
60 min

Postup přípravy

K tomuto receptu budeme potřebovat kvalitní zelený čaj. Čaj zalijeme horkou vodou a po 2 minutách slijeme, rozvinuté lístky necháme okapat a nesakáme nadrobno. Játra nakrájíme na menší plátky a opepříme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a rozebereme. Plátky cibule nakrájíme tak, aby byly přibližně stejně velké jako kousky jater. Na pánev odlijeme část oleje a v mírnějším ohni na něm zvolna osmahneme cibuli spolu s nasekanými čajovými lístky.


Na druhé pánvi rozpálíme zbývající olej, vložíme plátky jater a zprudka je opečeme ze všech stran. Polokřupavou cibuli rozložíme na mísu, měkké plátky jater přeložíme také na mísu na připravenou cibuli a teprve nyní je osolíme.


Nakonec ozdobíme nastrouhanou mrkví.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová játra čajového mistra

Zpět na recept