Pokud se občas dostanete k zabijačce, vyzkoušejte tento recept na dušenou vepřovou krev.
Hodnocení
3.0
/ 5 (116x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
80 g
cibule
1 lžíce
sádlo
2 ks
houska
600 ml
vepřová krev
podle chuti
3 stroužky
česnek
sůl
majoránka
mletý kmín
mleté nové koření
mletý černý pepř
Postup přípravy
Housky nebo rohlíky rozkrájíme na plátky a zvlhčíme vodou. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli jemně nakrájíme, vložíme do kastrolu s rozehřátým sádlem a osmažíme dorůžova.
Procezenou krev promícháme s kořením, vymačkanou žemlí, prolisovaným česnekem a vlijeme do hrnce s cibulí.
Hrnec s krví vložíme do předehřáté trouby, občas promícháme a dusíme tak dlouho, až se srazí v jemné vločky.
Vepřovou dušenou krev podáváme s vařeným bramborem.