Vepřová debrecínská roláda

Vepřová roláda plněná mletým masem a debrecínským párkem. Výborně chutná s dušeným špenátem a bramborem, ale i jako studená chuťovka.


4.432x
75 min
4×

Postup přípravy

Vepřový bůček omyjeme, vykostíme, podélně nakrojíme tak, aby vznikl celistvý plát masa. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na větší kusy. Sloupnuté stroužky česneku prolisujeme a jemně utřeme se solí a pepřem. Mleté maso ochutíme solí paprikou a pepřem.

Vykostěný plát masa rozklepeme, potřeme česnekem a poklademe ochuceným mletým masem. Do středu vložíme nohy párku, maso stočíme v roládu, kterou důkladně uzavřeme pomocí potravinového provázku.

Dno pekáčku poklademe cibulí, přidáme kosti z bůčku, vložíme osolenou a opepřenou roládu a vše podlijeme malým množstvím vývaru. Pekáč zakryjeme poklicí, vložíme do trouby předtopené na 170 °C a pečeme přibližně 30 minut. Záleží na velikosti masa. Po této době sejmeme pokličku a maso dopékáme dalších 15 - 20 minut, dokud nezrůžoví.

Hotové maso vyjmeme, odstraníme provázek a uchováme na teple. Z pekáče odstraníme kosti, výpek zaprášíme moukou kterou necháme zpěnit a přilijeme malé množství vývaru. Necháme přejít varem a rozmixujeme.

Vepřovou debrecínskou roládu nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou a podáváme s dušeným špenátem a vařeným bramborem. Vepřová debrecínská roláda je velmi chutná i studená s pečivem a kyselou okurkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová debrecínská roláda

Zpět na recept