Vepřo-špedlo-mrzelo

Vepřové maso, špenátové knedlíky a mrkvové zelí.


3.1104x
60 min

Ingredience

2 kscibule

příloha

olej
1 kscibule
5 ksmrkev
650 gsterilované zelí

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
kmín
500 gvepřové maso

těstíčko

2 ksbílek
1 balíčekprášek do pečiva
300 gpolohrubá mouka
1 balíčekmražený špenát

Postup přípravy

Špenátový protlak necháme rozmrznout. Nejprve dáme péct vepřové maso. Oloupeme cibuli a nasekáme ji nahrubo. Třetinu cibule dáme stranou. Vepřové očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je osolíme a lehce okmínujeme. Pekáč vymastíme. Vsypeme větší část cibule, vložíme maso a podle chuti ještě okořeníme kmínem. Maso pečeme běžným způsobem v předehřáté troubě doměkka. Občas maso podléváme a přeléváme.

Během pečení si připravíme špedlíky a mrzelo. Do mísy vsypeme mouku, prášek do pečiva a přidáme špenát. Základ těsta důkladně promícháme. Z bílku ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do těsta. Hrnky dobře vymažeme olejem a do 2/3 třetin je naplníme špedlíkovým těstem.

Hrníčky dáme do hrnce se studenou vodou a od varu vaříme přiklopené 20 min.

Připravíme si mrzelo. Oškrábanou mrkev nastrouháme nahrubo a smícháme s propláchnutým zelím. V hrnci rozehřejeme trochu oleje. Zpěníme na něm zbylou cibuli a přidáme zelí a mrkev. Mrzelo dusíme doměkka a osolíme podle vlastní chuti.

Na talíř skládáme zelené špedlíky, vepřové maso a žlutooranžové mrzelo. Vegetariáni mohou vepřové maso nahradit za sójové.
user-icon

autor TOMZLUK


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřo-špedlo-mrzelo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.