Věnečky trochu jinak

Vynikající chuťovka pro mlsné jazýčky.


4.515x
45 min
1×

Postup přípravy

V hrnci necháme rozpustit Heru nebo jiny tuk na pečení, mezitím smícháme vodu a mouku pomocí kvedlačky. Do rozpuštěného tuku pomalu naléváme vzniklou směs za stálého míchání. Na mírném ohni mícháme hmotu do té doby, dokud se lepí na okraje hrnce. Hotové těsto musí vypadat tak, že voda se vypařila a začal vystupovat na povrch tuk. Poté těsto necháme za občasného míchání zcela vychladnout. Vychladlé těsto dáme do mixeru a postupně přidáváme vejce. Musí nám vzniknout hladká hustší hmota. Tuto hmotu dáme do zdobičky a na pečící papír tvoříme věnečky - musí být dvakrát točené, jinak se nedají rozkrajovat. Pečeme na 170 °C do zezlátnutí. Po vychladnutí věnečky rozkrojíme na poloviny a plníme krémem. Krém: Uvaříme si pudinky dle chuti - osvědčil se mi vanilkový a také lesní jahody. Nesladíme a necháme zcela vychladnout za občasného míchání. V míse si vyšleháme změklé máslo a postupně přidáváme studený pudink. Po vyšlehání do hustého krému přidáme moučkový cukr podle chuti a vyšleháme. Na polevu smícháme cukr s citronovou šťávou a vytvoříme hustou hladkou polevu. Věnečky naplněné krémem namáčíme nebo mašlovačkou potřeme polevou a necháme odležet k lednici. Věnečky trochu jinak podáváme při slavnostní příležitosti.
user-icon

autor Jíťa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Věnečky trochu jinak

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena