Velké ovocné koláče

Výborné ovocné koláče zakapané rumem.


3.0112x
90 min
1×

Postup přípravy

Z droždí, lžičky cukru, trochu vlažného mléka a lžičky mouky připravíme kvásek a necháme jej na teplém místě vzejít.

Do mísy prosijeme mouky, přidáme špetku soli, žloutky, zbytek mléka, rozpuštěné vychladlé máslo, cukr, vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou v teple vykynout.

Troubu předehřejeme na 200 °C a dva plechy vymažeme tukem.

Vykynuté těsto rozdělíme na dva stejné díly a z každého vyválíme kulatý velký koláč. Na plechu je oba ještě prsty povytáhneme, aby základ koláče byl co nejtenčí. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a ještě necháme nakynout.

Z másla, mouky a cukru zpracujeme rukama drobenku.

Na vykynuté těsto rozložíme ovoce - druh volíme podle chuti nebo dostupnosti - pěkně od středu dokola, pokud kombinujeme více druhů, tvoříme barevné kruhy. Koláče posypeme drobenkou a dáme do trouby upéct.

Chladnoucí ovocné koláče pokapeme rumem a můžeme servírovat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velké ovocné koláče

Zpět na recept