Velikonoční piškotová vajíčka

Touto dobrůtkou určitě překvapíme rodinu i hosty. Slepovaná piškotová vajíčka s pudinkovým krémem a oříšky.


2.9280x
60 min
1×

Postup přípravy

Vysoký plech vyložíme pečícím papírem. Oddělíme žloutky a bílky. Do žloutků přidáme polovinu moučkového cukru a pořádně utřeme. Postupně do pěny přišleháme 4 lžíce horké vody. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáme zbylý cukr.



Mouku prosejeme a postupně ji zamícháme do žloutkové pěny. Nakonec do těsta přimícháme sníh.



Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech do výšky asi 6 mm , uhladíme a ve vyhřáté troubě na 200 °C pečeme asi 5 - 10 minut. Těsto necháme trochu vychladnout, vyklopíme ji a potom z něj oválnou formičkou vykrájíme sudý počet vajíček.




Dáme vařit 150 ml mléka. Ve zbytku rozpustíme pudinkový prášek a nalijeme ho do vařícího mléka. Za stálého míchání vaříme 2 minuty. Potom pudink odstavíme a mícháme až do vychladnutí. Změklé máslo a cukr ušleháme, po částech do něj přidáme pudink. Polovinu krému odložíme a obarvíme kakaovým práškem. Krém necháme zcela zchladnout.



Pistáciové oříšky jemně nasekáme. Vždy dvě piškotová vejce spojíme kakaovým krémem. Na vrchní stranu spojených vajec rozetřeme světlý krém, ozdobíme obarveným krémem, marmeládou a pistáciemi podle fantazie.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční piškotová vajíčka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.