3 stroužky | česnek | |
sůl | ||
sádlo | ||
2 ks | pórek | |
250 g | mrkev | |
5 ks | bobkový list | |
15 ks | nové koření | |
mletý pepř | ||
7.5 dl | zeleninový vývar | |
750 g | brambor | |
300 g | jehněčí kýta | |
300 g | vepřová plec | |
300 g | hovězí roštěnka | |
15 ks | celý pepř |
Nejdříve si připravíme suroviny:
Všechno maso si omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Pórek si nakrájíme na kolečka a mrkev také.
Vývar si svaříme s mletým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, prolisovaným česnekem a osolíme.
Vymastíme si pekáč sádlem a poklademe do něj polovinu nakrájeného masa. Na maso naklademe pórek, na něj mrkev a nakonec druhou půlku masové směsi. Scedíme si vývar a přelijeme jím maso v pekáči.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a zpočátku pečeme přikryté zhruba 1,5 hodinu. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na plátky.
Po 1,5 hodině pekáč s masem vytáhneme a poklademe na něj plátky brambor. Osolíme, opepříme a vložíme zpátky do trouby. Nepřikryté zapékáme ještě asi hodinu.
Podáváme posypané sekanou pažitkou.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena