Velikonoční masový pekáč

Trochu drahý recept, ale určitě stojí za to.


3.0946x
0

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme suroviny:


Všechno maso si omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Pórek si nakrájíme na kolečka a mrkev také.


Vývar si svaříme s mletým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, prolisovaným česnekem a osolíme.


Vymastíme si pekáč sádlem a poklademe do něj polovinu nakrájeného masa. Na maso naklademe pórek, na něj mrkev a nakonec druhou půlku masové směsi. Scedíme si vývar a přelijeme jím maso v pekáči.


Pekáč vložíme do předehřáté trouby a zpočátku pečeme přikryté zhruba 1,5 hodinu. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na plátky.


Po 1,5 hodině pekáč s masem vytáhneme a poklademe na něj plátky brambor. Osolíme, opepříme a vložíme zpátky do trouby. Nepřikryté zapékáme ještě asi hodinu.


Podáváme posypané sekanou pažitkou.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční masový pekáč

Zpět na recept