Vaření.czReceptyVelikonoční barevné řezy

Velikonoční barevné řezy

Na Velikonoce je ideální připravit si sladký dezert s "obrázkem" vajíčka.


4.215x
120 min
1×

Ingredience

1 špetkasůl
60 gmáslo
250 mlmléko
1 kostkadroždí
70 gcukr krupice
470 gpolohrubá mouka
1 ksvejce (L)

náplň

1 ksvejce
1 kostkatvaroh
120 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr

na ozdobu

12-15 lžičekmeruňková marmeláda

na potření

1 sklenkajahodová marmeláda

Postup přípravy

Do 3 lžic vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme 1 lžíci cukru a promícháme. Kvásek necháme vzejít na teplém místě. Mouku v míse promícháme se špetkou soli a cukrem. Přidáme kvásek, zbylé vlažné mléko, vejce a rozpuštěné máslo. Vařečkou vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě 40 minut kynout. Pak těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm (opravdu ne silnější) a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch potřeme jahodovou marmeládou. Tvaroh vymícháme s oběma cukry a vejcem dohladka. Oslazeným tvarohem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na povrch moučníku nastříkáme kolečka - představuje bílek vajíček. Pokud je tvaroh řidší, dáme pouze žloutek, jinak se tvarohový krém při pečení "rozteče" (jako mě). Do středu tvarohového kolečka dáme lžičku meruňkové marmelády - "žloutek". Připravenou buchtu necháme ještě dalších 15 minut kynout. Velikonoční barevné řezy pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 30 minut. Po vychladnutí krájíme na čtverečky tak, aby "vejce" bylo uprostřed.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Velikonoční barevné řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena