Vegetové rohlíčky

Krutopřísné rohlíčky, které si snadno upečete v období nouze, když doma skoro nic nemáte. Jediná věc, kterou musíte mít, jsou kvasnice.


3.45x
60 min

Ingredience

těsto

20 gcukr
100 mlolej
2 ksvejce
100 mlvoda
20 gvegeta
20 gkvasnice
400 ghladká mouka

Postup přípravy

Do 1 dl teplé vody dáme 20 g cukru a půl kostky kvasnic, rozmícháme a necháme pár minut pracovat. Tento kvásek smícháme v míse se 400 g hladké mouky, 2 vejci, 1 dl oleje a 20 g vegety či jiného ne příliš výrazného koření. Pokud ve směsi není sůl, přidáme ji. Těsto důkladně promícháme, prohněteme a dáme na teplé místo kynout aspoň na 45 minut. Pak z těsta vždy kousek utrhneme (mělo by vyjít tak na 14 kousků), tence rozválíme a stočíme do ruličky, kterou můžeme při pokládání na plech elegantně ohnout. Plech předtím vyložíme pečícím papírem. Vegetové rohlíčky pečeme do mírně zlatavé barvy. Doba pečení je 12 - 15 minut v troubě předem rozehřáté na 200 °C. Když dáme místo hladké mouky půl napůl polohrubou s celozrnnou, jsou rohlíčky hutnější a chutnají trochu jako škvarkové pagáčiky. Vegetové rohlíčky jsou dobré i druhý den. Do těsta se dá samozřejmě přidat skoro cokoli podle chuti. Za vaše nápady a případná vylepšení předem děkuji.
user-icon

autor whenca

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vegetové rohlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena