Vegetariánský guláš se sójovým masem

Rychlé, chutné a zároveň levné jídlo vhodné pro vegetariány!


4.820x
30 min
3×

Postup přípravy

Asi 2 hodiny předem si uvaříme sójový granulát podle návodu. Můžeme použít šunkový, ale stačí i neochucený. Po uvaření ho v misce smícháme s 1 lžící olivového oleje, prolisovaným stroužkem česneku a lžičkou mleté papriky. Necháme odstát.

Na lžíci olivového oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Až bude cibule zlátnout, přidáme ještě nadrobno nakrájený česnek a mletou papriku, krátce společně orestujeme. Poté zalijeme asi 0,75 l vody, přidáme na kostičky pokrájené brambory, majoránku, osolíme a vaříme asi 15 minut, dokud brambory nezměknou. Nakonec přidáme do vegetariánského guláše sójové maso, hotovou jíšku a ještě asi minutu vaříme, dokud není guláš dostatečně hustý. Případně dosolíme, ochutíme prolisovaným česnekem, pepřem nebo majoránkou.

Vegetariánský guláš se sójovým masem podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor petulkaaa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vegetariánský guláš se sójovým masem

Zpět na recept