Lehké a rychlé vegetariánské špagety s mozzarellou.
Hodnocení
2.9
/ 5 (17x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek4 stroužky
Sůl
Špagety3 porce
Mozzarella1 balíček
Bílé víno150 dl
Špenát mražený1/3 balíčku
Bazalka1 svazek
Piniové ořechy80 g
Červená cibule1 ks
Cherry rajče250 g
Postup přípravy
Jednu červenou cibulku nakrájíme nadrobno, 4 stroužky česneku na úzké plátky a 250 g cherry rajčátek rozkrájíme na půlky.
Na másle či oleji osmahneme cibulku mírně dohněda a přidáme stroužky česneku. Cca půl až minutku osmahneme.
Zalijeme bílým vínem a vložíme třetinu krabičky mraženého špenátu. Osolíme a přivedeme k varu.
Ihned vložíme na kostky nakrájenou mozzarellu (jeden pytlíček mozzarelly v nálevu) a nastříháme malý svazek bazalky.
Když je sýr mírně rozpuštěn, vložíme nakrájená rajčátka a necháme pod pokličkou na mírném ohni 3 minuty prohřívat. Řádně promícháme.
Směs pokládáme na špagety, které jsme si mezitím uvařili v osolené vodě. Na závěr posypeme vegetariánské špagety s mozzarellou opraženými piniovými oříšky. Poznámka: Je-li směs na vegetariánské špagety příliš hustá, můžeme podlít mírně smetanou či kuřecím vývarem (při dietě).