Vegehalušková večeře

Recept, jak připravit pochoutkové vegetariánské bramborové halušky, že vám z nich masožravci nic nenechají.


5.03x
60 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve uvaříme sojové kostky nebo sojovou drť s kostkou zeleninového bujonu. Je dobré vařit buď podle návodu v papiňáku nebo v obyčejném hrnci, ale 2x déle než je uvedeno, pak teprve totiž dosáhnou té správné konzistence a struktury na skousnutí jako u dobře připraveného masa.

Podle návodu na balíčku se směsí připravíme těsto na halušky, vymícháme do hladka a necháme chvíli odpočinout. Mezitím oloupeme a na kostičky pokrájíme cibuli a osmažíme na slunečnicovém oleji. K cibuli přidáme uvařené a nasekané sojové kostky nebo uvařenou a trochu vymačkanou sojovou drť. Vše osmažíme dorůžova, tato směs dokonale nahradí slaninu.

Nešetříme na koupi speciálního struhadla na halušky, ta stovka za něj se bohatě vyplatí. Po několika pokusech vytvořit halušky odkrajováním těsta na prkénku nebo protlačováním přes cedník s velkými oky, jsem další pokusy vzdala a nemohu si dost vynachválit ono zařízení, které ve chvíli vytvoří rychle množství maličkých stejně velkých halušek, které rovnou padají do vařící osolené vody a jaké se vám jinak nepovedou.

Několik minut povařené a na hladině plovoucí halušky vyjmeme cedníkem z vody nebo vodu slijeme přes cedník. Halušky hned smícháme v hrnci s osmaženou cibulí, posekanými sojovými kostkami a zalijeme kelímkem zakysané smetany.
Samozřejmě lze použít místo smetany balíček brynzy, ale smetana je jemnější.

Vegehaluškovou večeři podáváme buď s kostkami nakládané červené řepy nebo sterilovanými sladkokyselými okurkami, případně se zelným salátem, ať už z kysaného nebo sterilovaného zelí.
user-icon

autor Majhan


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vegehalušková večeře

Zpět na recept