Recept na perník bez medu, vajec a mléka. Chuť je jiná, ale taková, že se po perníku jen zaprášilo. Je nepopsatelně lahodný a sladký s nahořklou melasovou koncovkou, navíc každé sousto chutná jinak.
0.5 hrnku | olej |
3 lžíce | rum |
1 hrnek | voda |
2 lžíce | melasa |
50 g | čokoláda na vaření |
1 balíček | vanilkový cukr |
400 g | polohrubá mouka |
1 balíček | kypřicí prášek do perníku |
1 hrst | třtinový cukr |
7 lžiček | sušené pohankové mléko |
1 ks | ovocný chlebíček |
3 lžíce | datlový sirup |
100 g | celozrnná semolinová mouka |
poleva | |
---|---|
cukr moučka | |
4 lžíce | datlový sirup |
autor Kkuli
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena