Veganský perník

Recept na perník bez medu, vajec a mléka. Chuť je jiná, ale taková, že se po perníku jen zaprášilo. Je nepopsatelně lahodný a sladký s nahořklou melasovou koncovkou, navíc každé sousto chutná jinak.


3.02x
60 min

Ingredience

0.5 hrnkuolej
3 lžícerum
1 hrnekvoda
2 lžícemelasa
50 gčokoláda na vaření
1 balíčekvanilkový cukr
400 gpolohrubá mouka
1 balíčekprášek do perníku
1 hrsttřtinový cukr
7 lžičeksušené pohankové mléko
1 ksovocný chlebíček
3 lžícedatlový sirup
100 gcelozrnná semolinová mouka

poleva

cukr moučka
4 lžícedatlový sirup

Postup přípravy

Plech vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C. Čokoládu a ovocný chlebíček nakrájíme na malé a různě velké kousky. Do mísy prosejeme mouku s práškem do perníku, přidáme cukr, vanilkový cukr, čokoládu, ovocný chlebíček, vanilkový cukr a sušené pohankové mléko. V kastrůlku smícháme vodu, olej, datlový sirup a rum. Vše vlijeme do moučné směsi a teprve nyní přidáme melasu a přímo ji rozmícháme v těstě, protože se špatně rozpouští. Vody je potřeba trochu víc než 1 hrnek, přidáváme ji po troškách, až je těsto husté jako na lívance. Vše důkladně vymícháme. Těsto na veganský perník vlijeme na plech a pečeme asi 40 minut. Upečený veganský perník ihned potřeme datlovým sirupem a posypeme práškovým cukrem. Nakrájíme na kostky a podle chuti podáváme. Poznámka: Perník lze upéct jen z 500 g polohrubé mouky, semolinová mouka není potřeba. Místo ní lze přidat celozrnnou pšeničnou mouku, pokud ji máme doma.
user-icon

autor Kkuli

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Veganský perník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena