Sterilovanou zeleninu slijeme a necháme okapat. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Všechny přísady smícháme v misce a naředíme vodou na hustotu lívancového těsta. Sůl přidáme podle chuti, stačí 1/4 lžičky. Množství hrášku a kukuřice je odměřeno z malé konzervy.
Lívance smažíme po obou stranách dozlatova na troše rozpáleného oleje.
Veganské slané lívance podáváme teplé i studené. Jsou dobré na snídani, večeři, ale i jako svačinka.
Recept je uveden v malých lžičkách, protože jsem ho dělala poprvé a netušila jsem, co z toho vznikne. Ale vyšel velmi příjemný a zdravý recept, bylo toho akorát na dvě porce. Droždí lahůdkové není běžné droždí, ale sypká a chutná přísada do jídel.