Vaření.czReceptyVeganské cizrnové sušenky

Veganské cizrnové sušenky

Čokoládové sušenky z cizrny a ovesných vloček. Snadný recept na zdravé mlsání.


4.69x
45 min

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
100 grozinky
80 gmandle
1 ksbanán
200 gcizrna
1 lžičkamletá skořice
50 ghořká čokoláda
1 lžičkajedlá soda
2 hrstěovesné vločky
2 lžícekypřící prášek do pečiva bez fosfátů

Postup přípravy

Cizrnu necháme aspoň 12 hodin namáčet, slijeme, vyměníme vodu a uvaříme. Případně můžeme použít i konzervovanou cizrnu - v uvařeném stavu bylo množství na 2 hrnky. V míse smícháme rozinky, nasekané oříšky a čokoládu, vločky, sůl, mletou skořici, prášek do pečiva a jedlou sodu, promícháme a přidáme cizrnu rozmixovanou na kaši s banánem. Těsto pečlivě promícháme. Těsto bude tužší, nemělo by se sypat. V případě potřeby přilijeme trošku vody. Sušenky vytvarujeme do požadovaných tvarů, pokládáme na pekáč vyložený pečicím papírem a dáme péct asi na 20 minut na 180 °C . Počet upečených sušenek bude 25 až 30. Cizrna (římský hrách) je doslova zázračná luštěnina, bohatý zdroj bílkovin, železa a mnoha vitamínů. Neobsahuje cholesterol a navíc zabraňuje jeho vstřebávání. V kuchyni má široké využití, hodí se do sladkých i slaných pokrmů, do pomazánek, karbanátků, falafelu, polévek, omáček, zeleninových salátů apod. Cizrna se dá také snadno naklíčit. Veganské cizrnové sušenky netřeba nijak sladit, cukr bohatě nahradí rozinky, banán a čokoláda.
user-icon

autor Erik Green


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganské cizrnové sušenky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena