Veganská pikantní čočka

Čočku na kyselo moc nemusím, tak si ji dělám prostě jinak. Zkusila jsem vymyslet recept na čočku trochu exotickou a docela se povedla.


5.01x
35 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
5 lžicolej
2 kscibule
400 gčočka
1 ksčervená paprika
3 lžícesterilovaná kukuřice
3 lžícesterilovaný hrášek
2 lžičkymletá sladká paprika
1 ksoranžová paprika
1 lžičkagaram masala
3 lžičkykoření na grilovanou zeleninu
5 gřasa Kombu

podle chuti

čertovská omáčka

Postup přípravy

Čočku si na 4 - 8 hodin namočíme, zvlášť do hrníčku namočíme řasy. Před vařením vodu z čočky slijeme a dáme ji do čisté vody spolu s řasou a vodou, ve které se namáčela. Vaříme doměkka. Mezitím si nakrájíme oloupanou cibuli, očištěné papriky a rozetřeme česnek. Sterilovanou zeleninu slijeme. Na oleji orestujeme cibuli s paprikami, restujeme asi 2 minuty, přidáme mletou papriku a koření, zamícháme, zalijeme trochou vody a 2 - 3 minuty dusíme. Nakonec přidáme čertovskou omáčku, kukuřici a hrášek, necháme přejít varem a vmícháme vařenou čočku. Veganskou pikantní čočku podáváme jako samostatné jídlo. Pokud si k tomuto jídlu nedáme pečivo, nenadýmá a netíží v žaludku. Pokud do jídla nedáme mořskou řasu, nevadí to. Dávám ji do luštěnin, protože je velmi obohatí a navíc je chutná. Většinou se pak v jídle ani neobjeví, protože ji sníme jen tak. Stačí ji přidat kousek, už při namáčení hodně zvětší objem.
user-icon

autor Kkuli

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Veganská pikantní čočka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena