Dobrá veganská buchta ke kávě s chutí ananasu, rumu a doladěná chutí zapečeného třtinového cukru.
Hodnocení
4.7
/ 5 (7x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Cukr1 hrnek
Olej1/2 hrnku
Rum1/2 dl
Kypřicí prášek do pečiva1 ks
Vanilkový cukr1 ks
Strouhaný kokos6 lžic
Polohrubá mouka2 hrnky
Ananasový kompot1 konzerva
Třtinový cukr4 lžíce
Vanilkový pudinkový prášek1 balíček
Šťáva z ananasového kompotu1 hrnek
Podle potřeby
Olej na vymazaní
Mouka na vysypání
Postup přípravy
Troubu zahřejeme na 165 °C. Plech vymažeme olejem nebo jiným tukem a vysypeme hrubou moukou.
Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem a přidáme ostatní suché ingredience (vanilkový cukr, pudinkový prášek, kokos).
Přidáme olej, šťávu z ananasového kompotu a rum. Vymícháme těsto.
Těsto vlijeme na plech a poklademe kousky ananasu.
Ananasovou buchtu dáme do trouby a asi po 20 minutách plech vytáhneme, jemně posypeme třtinovým cukrem a dáme do trouby zpět. Pečeme celkem asi 40 minut.
Veganskou ananasovou buchtu není třeba po vytažení cukrovat, stačí ji nakrájet a podávat.