Vdolky s borůvkami

Je čas borůvek, a proto přináším recept na jejich sladké zpracování.


4.613x
0
1×

Postup přípravy

Třetinu teplého mléka nalijeme do hrnečku, rozdrobíme droždí a přisypeme lžičku cukru i mouky. Lehce promíchneme a necháme v teple vzejít kvásek.

Máslo utřeme se žloutky a cukrem do světlé pěny. Přimícháme kvásek a postupně mouku a zbylé mléko. Nakonec vmícháme tvaroh a těsto necháme v teple hodinu kynout.

Poté na pomoučeném vále z těsta vyválíme silnější plát a pomocí skleničky (6cm) vykrajujeme kolečka. Vdolečky přikryjeme utěrkou a necháme ještě půl hodiny kynout.

Rozpálíme vyšší vrstvu oleje a vdolky postupně usmažíme dozlatova.

Borůvky očistíme, vložíme do mixéru, přidáme vanilkový cukr a promixujeme. Přilijeme dvě lžíce smetany a ještě promícháme. Zbylou smetanu vyšleháme dotuha.

Usmažené vdolky ozdobíme šlehačkou, kuličkami celých borůvek a přejileme borůvkovou omáčkou.

V zimě můžeme na vdolky s borůvkami použít i balíček mražených borůvek.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vdolky s borůvkami

Zpět na recept