Vdolky s borůvkami

Je čas borůvek, a proto přináším recept na jejich sladké zpracování.


4.613x
0
1×

Ingredience

100 gmáslo
2 ksžloutek
320 mlmléko
0.5 kostkydroždí
1 kostkatvaroh
50 gcukr krupice
400 gpolohrubá mouka

omáčka

150-200 gborůvky
1 balíčekvanilkový cukr
2 lžícesmetana ke šlehání

na ozdobu

100 gborůvky
1 kelímeksmetana ke šlehání

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Třetinu teplého mléka nalijeme do hrnečku, rozdrobíme droždí a přisypeme lžičku cukru i mouky. Lehce promíchneme a necháme v teple vzejít kvásek. Máslo utřeme se žloutky a cukrem do světlé pěny. Přimícháme kvásek a postupně mouku a zbylé mléko. Nakonec vmícháme tvaroh a těsto necháme v teple hodinu kynout. Poté na pomoučeném vále z těsta vyválíme silnější plát a pomocí skleničky (6cm) vykrajujeme kolečka. Vdolečky přikryjeme utěrkou a necháme ještě půl hodiny kynout. Rozpálíme vyšší vrstvu oleje a vdolky postupně usmažíme dozlatova. Borůvky očistíme, vložíme do mixéru, přidáme vanilkový cukr a promixujeme. Přilijeme dvě lžíce smetany a ještě promícháme. Zbylou smetanu vyšleháme dotuha. Usmažené vdolky ozdobíme šlehačkou, kuličkami celých borůvek a přejileme borůvkovou omáčkou. V zimě můžeme na vdolky s borůvkami použít i balíček mražených borůvek.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vdolky s borůvkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena