Vařené švestky bez cukru

Máte přebytek švestek? Nebaví vás péct koláče? Zkuste je jednoduše rozvařit!


3.37x
45 min

Postup přípravy

Zralé až přezrálé švestky omyjeme, vypeckujeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou tak, aby byly skoro ponořené. Přidáme celou skořici, badyán a celý hřebíček. Nepřislazujeme.

Švestky dáme na plotnu a vaříme zhruba 30 minut, až jsou měkké. Vznikne nám sladký kompot, který nemusíme dále přislazovat. Před konzumací jen vyndáme koření.

Vařené švestky bez cukru můžeme ještě teplé podávat jako sladkou a zdravou svačinku.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vařené švestky bez cukru

Zpět na recept