Vánoční rybí vývar

Sváteční recept na rybí vývar s knedlíčky a vykrajovanou zeleninou.


2.77x
30 min

Ingredience

1 ksceler
1 ksmrkev
1 kspetržel
1 kshřebíček
5 kuličeknové koření
10 kuličekcelý černý pepř
1 ksmlíčí
1 kskapří skelet

směs

2 stroužkyčesnek
sůl
1 ksvejce
strouhanka
majoránka
mletý černý pepř

podle chuti

sůl

na ozdobu

petržel

podle potřeby

nudle
kurkuma

Postup přípravy

Kapří skelet a mlíčí uvaříme s kořením (celý černý pepř, nové koření, hřebíček) a scedíme. Mlíčí dáme zvlášť a maso ze skeletu obereme do polévky. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na tenké plátky a tvořítkem na linecké cukroví vykrajujeme tvary, které přidáme do vývaru. Já například použil hvězdičky. Smícháme strouhanku, prolisovaný česnek, vejce, podle chuti majoránku, mletý černý pepř, sůl a vytvoříme klasické knedlíčky, které dáme zavařit do vývaru. Do vody na nudle přidáváme špetku kurkumy a při vaření nudle krásně zežloutnou. Uvařené nudle přidáme do rybího vývaru a vývar případně dochutíme. Vánoční rybí vývar ozdobíme lístky petržele a podáváme.
user-icon

autor nisasi

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vánoční rybí vývar

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena