Vánoční perníčky

Recept na perníčky, které jsou po upečení hned měkké, takže se nemusí péct dlouho dopředu. Při dobrém uskladnění vydrží velmi dlouho.


4.570x
60 min
2×

Postup přípravy

Mouku s cukrem prosejeme do větší mísy, k nim přidáme koření a prášek do pečiva. Vše promícháme, přidáme vejce a rozpuštěné máslo s medem. Uděláme vláčné těsto, které necháme přes noc v lednici odpočinout.

Druhý den vyválíme těsto, ze kterého vykrajujeme různé tvary. Pokládáme je na plech, který si vyložíme papírem na pečení. Vše potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při teplotě 180 °C dozlatova.

Po vychladnutí vánoční perníčky nazdobíme polevou, kterou připravíme vymícháním bílku s cukrem do hladké hmoty. Můžeme do ní přidat i pár kapek citronu.

Vánoční perníčky podle tohoto receptu jsou po upečení hned měkké, takže se nemusí péct dlouho dopředu. Na druhé straně dobře uskladněné vydrží velmi dlouho.
user-icon

autor Bublina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánoční perníčky

Zpět na recept