Vánoční perníčky okamžitě měkké

Recept na skvělé a chutné perníčky, které budete mít hned měkké. Perníčky peču až týden před vánočními svátky, jinak by nevydržely.


4.531x
60 min
2×

Postup přípravy

Smícháme hladkou mouku, jedlou sodu, cukr moučka, med, tuk na pečení, vejce, koření do perníku, kakao, prášek do perníku a zpracujeme těsto. Tuk na pečení a med si necháme lehce povolit v mikrovlnné troubě.

Těsto zpracujeme, pokud chceme perníčky světlejší, nepřidáváme kakao. Já ale kakao dávám, protože pak lépe vynikne bílková poleva. Těsto nenecháváme dlouho odležet a perníčky pečeme asi 30 minut po zpracování těsta.

Perníčky pečeme asi 5 - 7 minut při 200 °C, nebojte se toho, budou skvělé. Jakmile jeden perníček otočíme a je zespoda lehce nahnědlý, jsou perníčky hotové.

Vánoční perníčky okamžitě měkké servírujeme na sváteční stůl jako jemné a voňavé cukroví.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánoční perníčky okamžitě měkké

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.