Další varianta tolik oblíbených ořechů, tentokrát s vůní skořice a ořechovo-rumovou nádivkou.
Hodnocení
4.5
/ 5 (38x)
Chutnalo
4x
Ingredience
Nádivka
Máslo100 g
Rum
Žloutek1 ks
Piškoty100 g
Cukr moučka150 g
Mleté vlašské ořechy100 g
Těsto
Máslo210 g
Kakao25 g
Cukr krupice170 g
Skořice mletá
Hladká mouka 300 g
Postup přípravy
Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto a necháme ho uležet v lednici, klidně do druhého dne.
Uleželé těsto plníme do formiček, které není třeba vymazávat.
Ořechy pečeme přibližně na 170 °C 12 - 13 minut.
Připravíme si nádivku. Piškoty namočíme do rumu. Utřeme žloutek s cukrem a máslem, přidáme rozmočené piškoty, ořechy a třeme tak dlouho, až je nádivka hladká.
Nádivkou plníme vychladlé vánoční ořechy a slepujeme k sobě.
Omlouvám se za velice pozdní odpověď, trochu jsem zaspala dobu. :)
Do těsta může být klidně cukr moučka. Piškoty dělají základ nádivky, ale můžete vyzkoušet bez nich, ovšem je třeba pak upravit množství ostatních ingrediencí, abyste měla dost nádivky. Formičky se prodávají v sadách jako na pracny a těsto se peče v nich. Seženete je klasicky v nádobí nebo na různých trzích.