Vánoční medový nugát

Je to kalorická bomba, ale výtečná! Vynikající jednoduchý recept.


5.01x
60 min

Ingredience

80 gmáslo
400 gmed
250 gmandlové plátky
250 mlsmetana ke šlehání
150 gmléčná čokoláda
2 lžícesušená smetana
1 konzervakondezované mléko

Postup přípravy

V kastrůlku na středním plameni přivedeme k varu smetanu spolu s kondenzovaným mlékem a s medem. Necháme probublávat, dokud směs nedosáhne teploty 118 - 120 °C a zcela nezkaramelizuje. Odstavíme z plamene a necháme pár minut chladnout. Poté opatrně vešleháme sušenou smetanu, máslo a opražené plátky mandlí. Připravíme si plech a vyložíme ho pečicím papírem. Směs nalijeme na připravený plech a necháme ji ztuhnout, ideálně přes noc. Nejméně však 4 hodiny. Ztuhlý nugát přendáme na prkénko a nakrájíme na malé kousky. Připravíme si vodní lázeň a rozpustíme v ní kvalitní mléčnou čokoládu. Jednotlivé kousky nugátu v ní namáčíme, ale pouze jejich spodní část. Každý kousek nugátu odložíme na plech s pečicím papírem a necháme ztuhnout. Nebo můžeme před krájením potřít čokoládou celý moučník a nakrájet až potom. Vánoční medový nugát podáváme jako vynikající sladkou sváteční pochoutku. Zdroj: iPrima.cz
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vánoční medový nugát

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena