Nejdříve si odměříme a odvážíme všechny suroviny. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Z pomerančů vymačkáme šťávu. Mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva. Troubu předehřejeme na 150 °C .
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme oba cukry, pomerančovou šťávu a tekutý med. Šleháme do pěny, potom postupně přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Tekuté těsto vlijeme do vymazané formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zvolna 40 až 45 minut.
Upečený dort necháme vychladnout. Pak ho vyjmeme z formy a podélně rozkrojíme. Plníme kakaovým krémem (recept
Nepečený kakaový dort), nebo potřeme dobrou zavařeninou.
Před podáváním posypeme vánoční medový dort moučkovým cukrem.