Vánoční hustá omáčka

Starý rodinný recept pro ty, kteří na Štědrý den nechtějí jíst rybí polévku. Tento recept mám od své maminky, ta od své tchyně. Na Štědrý den neděláme rybí polévku (nejíme ji) a tato omáčka je její náhražkou.


4.17x
75 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
sůl
špetkasůl
ocet
3-4 ksbrambory
vegeta
1 hrstsušené houby
2 lžícehladká mouka (škrob, solamyl)
250 mlsmetana nebo šlehačka
1-2 lžícemletá sladká paprika
2-3 lžícekysané zelí

Postup přípravy

Houby namočíme. Zelí vaříme v kastrůlku zvlášť. Když je zelí poloměkké, začneme vařit v jiném kastrolu brambory (nakrájené na čtvrtky) spolu s houbami. Směs osolíme. Když je zelí téměř měkké, přidáme ho k bramborám a houbám. Dovaříme doměkka. Smetanu (šlehačku) smícháme s moukou. V kastrůlku na sádle nebo oleji připravíme zásmažku - zpěníme papriku a prolisovaný česnek. Do směsi brambor, hub a zelí přidáme smetanu s moukou. Promícháme, aby se netvořily hrudky. Poté přidáme zásmažku (paprika s česnekem). Povaříme, případně dochutíme solí, vegetou nebo octem. Zdá-li se nám vánoční omáčka řídká, můžeme zahustit jíškou. Vánoční hustou omáčku podáváme s chlebem.
user-icon

autor March

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vánoční hustá omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena