Vánoční hromádky

Pečené hromádky z bílků, oříšků a vloček.


5.018x
90 min
3×

Ingredience

3 ksbílek
140 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
120 govesné vločky
80 glískové oříšky,mandle

na ozdobu

čokoláda
1 balíčekcukrové perličky

podle chuti

citronová kůra
rumová tresť

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Na pánvi na mírném ohni opražíme lupínky oříšků nebo mandlí a ovesné vločky.
Když vločky začnou červenat, přisypeme cukr a odstavíme.
Necháme všechno vychladit.

Z bílků ušleháme sníh, zvolna přimícháme upraženou směs, jemně strouhanou citronovou kůru a pár kapek rumové příchuti.

Na vymazaný plech děláme lžičkou malé kopečky, ozdobíme cukrovými perličkami a v mírné troubě hromádky upečeme.

Vychladlé vánoční hromádky můžeme pocákat čokoládou.
user-icon

autor Lin-Terka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánoční hromádky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.