Bílky ušleháme a pak přidáme cukr. Ušlehané bílky přendáme s mísou nad páru, kde bílky dál šleháme, až je hmota lesklá. Cukr se tím i rozpustí. Po odstavení nádoby musíme nechat bílky vychladit.
Mezitím si nasekáme na kousky čokoládu, kterou přidáme do sněhové vychladlé hmoty a jemně zamícháme.
Na plech si dáme pečící papír nebo vymastíme a pomocí dvou kávových lžiček tvoříme pusinky (bochánky).
Do mírně vyhřáté trouby dáme vánoční čokoládové pusinky péct. Po 5 minutách pootevřeme troubu a při 50 °C sušíme. Čokoládové pusinky jsou hotové, pokud do nich zlehka cvrkneme a ony nejsou na plechu přilepené.
Na 1 bílek použijeme 5 dkg cukru. Pusinky pak můžeme dělat v jakémkoli množství.