Vaření.czReceptyVánoční čokoládové pusinky

Vánoční čokoládové pusinky

Recept na sladkou vánoční dobrotu.


4.25x
30 min

Postup přípravy

Bílky ušleháme a pak přidáme cukr. Ušlehané bílky přendáme s mísou nad páru, kde bílky dál šleháme, až je hmota lesklá. Cukr se tím i rozpustí. Po odstavení nádoby musíme nechat bílky vychladit. Mezitím si nasekáme na kousky čokoládu, kterou přidáme do sněhové vychladlé hmoty a jemně zamícháme. Na plech si dáme pečící papír nebo vymastíme a pomocí dvou kávových lžiček tvoříme pusinky (bochánky). Do mírně vyhřáté trouby dáme vánoční čokoládové pusinky péct. Po 5 minutách pootevřeme troubu a při 50 °C sušíme. Čokoládové pusinky jsou hotové, pokud do nich zlehka cvrkneme a ony nejsou na plechu přilepené. Na 1 bílek použijeme 5 dkg cukru. Pusinky pak můžeme dělat v jakémkoli množství.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vánoční čokoládové pusinky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena