Domácí výroba bílé čokolády. Chutná dobře samotná, ale je vhodná i ke zdobení cukroví.
Hodnocení
4.1
/ 5 (86x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Cukr moučka250 g
Sušené mléko125 g
Vanilkový cukr1 balíček
Vanilkový pudinkový prášek2 lžíce
Ztužený tuk 100%250 g
Postup přípravy
Tuk vložíme do nádoby a nad parou jej necháme rozpustit. Přidáme cukr, pudinkový prášek, vanilkový cukr, sušené mléko a vymícháme dohladka.
Hmotou plníme formičky podle vlastního výběru, pěkně vypadají menší tvary. Stačí jen nechat ztuhnout a z formiček čokoládu vyklopit.
Vánoční bílou čokoládu můžeme použít i jako polevu na různé druhy cukroví. Vhodná ke zdobení, polévání i namáčení.
Pravá bílá čokoláda se ani z čokolády resp. kakaa nedělá :) vím o čem mluvím
Libuše Havelková
bílá čokoláda od mojí babči
Ano, čokoláda ať bílá nebo tmavá se vždy u nás dělala ze 100% tuku v parní lázni. Nevím, my
nepoužíváme pudink, ale solamyl a sušené mléko. Do tmavé čokolády dáváme rum, do světlé dávala babička rozinky, což mě jako dítěti nechutnalo.Tím, že je z tuku, je tmavá čokoláda, když se vyklopí nádherně lesklá. Samozřejmě , musí být potom v lednici. U nás se lesk ani nestačí ztratit. Do formiček se nalévá lžící nebo lžičkou, potom se nechá ztuhnout, nejlépe venku a krásně se vyklopí. Tu hustou hmotu možná udělá ten pudink, ne? Dělám ji každý rok, ale až těsně před vánoci. Ještě rada- ingredience nesmí být studené z lednice ani rum! jinak se může srazit a můžete začít znovu .Nevzdávejte chybami se člověk učí. Tak pa a přeji dobrou chuť
calvas
Vánoční bílá čokoláda
Vážení, je to recept na bílou čokoládu. Přesně tak se dříve v našich krajích na Vánoce připravovala. Dělala se na Vánoce, protože bylo chladno a dobře potom držela. Zbytečné " euro " připomínky si odpusťte. Pokud máte s receptem problém, najděte si nějaký s kakaovým máslem. Hodně štěstí.
bakuska
Re: Re:
V bílé čokoládě kakao nebude.
Cartoon
bílá čokoláda musí obsahovat kakaové máslo, toto je pouze náhražka (nepopírám, že může být dobrá :)