Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, kterou poté vychladíme.
Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z půlky citronu si vymačkáme šťávu.
Do vychladlé kaše dáme vanilkový cukr, žloutky a citronovou šťávu.
Smícháme a vanilkový krém dáme ztuhnout do lednice.
Dobrý den, krém se mi vždy srazí, máslo, když ho do pudinku zašlehám, udělá malé hrudky. Nevíte, čím by to mohlo být, kde dělám chybu? Děkuji.
Martina Batelová
Re: a co ty syrove zloutky?
Vážená Mílo, uznávám, že je pravda, že zejména nyní v letním čase je kolem nás spousta obav ze salmonely a však, do krému se dají jen těžko použít tepelně opracovaná vejce. Vážím si vašeho názoru, ale je jen na Vás zda recept vyzkoušíte či ne. Redaktoři vaření tu jsou proto, aby sdělovoli své ozkoušené recepty, typy a triky. Nikdo nikoho nenutí recepty vařit. Zkuste se porozhléhnout po našich stránkách, jistě se i pro vás nejde spousta receptů, které budou lahodit věšemu oku chuti a budou splňovat vaše normy.
S pozdravem Autor
xenie
vanil.krém
Dlouho jsem sháněla recept na krém,který je ve žloutkových řezech a bez tuku.Vypadá to, že to je ono! Vyzkouším, co nejdříve,zítra mám narozeniny. Doufám, že bude chutnat!