Vanilkové rohlíčky vánoční

Tradiční recept na vánoční vanilkové rohlíčky.


3.810x
60 min

Postup přípravy

Máslo nakrájíme na kostičky a zpracujeme s hladkou moukou, cukrem moučka, mletými vlašskými ořechy a špetkou soli v pevné těsto. Potom těsto necháme v chladu několik hodin nebo přes noc odpočinout.

Před zpracováním těsto necháme dojít pokojové teploty. Pak z těsta odkrajujeme kousky, nejběžnější způsob je vytvářet válečky a ty potom ohnout do tvaru rohlíčků.

Troubu předehřejeme na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Rohlíčky klademe na plech a pečeme zhruba 12 - 15 minut podle výkonnosti trouby. Po upečení je necháme na plechu krátce zchladnout a potom je ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru.

Vanilkové rohlíčky vánoční servírujeme jako jemné sváteční cukroví.

Z tohoto množství připravíme asi 40 rohlíčků.
Insprujte se též v našem videu


user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vanilkové rohlíčky vánoční

Zpět na recept