Klasické vanilkové rohlíčky, které se rozpadají v ústech. Za tento recept své tchyni opravdu děkuji. Každoročně je dělám z dvojité i trojité dávky.
Hodnocení
3.2
/ 5 (35x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Těsto
Máslo160 g
Žloutek1 ks
Cukr moučka50 g
Hladká mouka 240 g
Mandle (mleté)50 g
Lískové ořechy (mleté)50 g
Na obalení
Cukr moučka
Vanilkový cukr
Postup přípravy
Z hladké mouky, másla, cukru moučka, mletých lískových oříšků, mletých mandlí a žloutků vypracujeme těsto, které necháme v lednici vychladit, klidně i přes noc. Dávám směs oříšků ve stejném poměru - mandle a lískové. Díky mandlím se těsto nedrobí a lískové oříšky mu dají lepší a výraznější chuť.
Z těsta vytvoříme rohlíčky. Vyválíme si váleček silný jako prst, krájíme na šířku 2 prstů, vyválením utvoříme rohlíček, aby měl rohy trochu do špičky.
Rohlíčky pečeme ve středně vyhřáté troubě na plechu s pečícím papírem. Po upečení obalujeme v cukru moučka smíchaným s vanilkovým cukrem.
Vanilkové rohlíčky mojí tchyně podáváme jako vynikající tradiční cukroví na sváteční stůl.
musím napsat, že mě ten recept ručně napsaný dojal, protože já jsem, když byly děti malé, dělala přesně takové, dneska jsem už babička a peču je stále stejně, protože jsem s ním spokojená a se mnou všichni moji blízcí,, děkuji Věra
Conny
Re: Komentář k receptu Vanilkové rohlíčky mojí tchyně
Ano, máte pravdu. Je to zajímavé. Já jsem zatím nehodnotila žádný recept, ani nikoho jiného ani Váš. Ano, každý opravdu nesnese pravdivou kritiku. Jinak opakuji: do zapisování receptů zde jsem se pustila, protože mne to baví. A také pro syna. S nikým nezávodím v počtu bodů nebo v lepším receptu. Místo obrázku rohlíčků by tam měl být brzo původní recept, jak mi ho napsala tchyně před více než třiceti lety. Pokud jsem četla dobře pravidla, mohu si zde uvádět své recepty a zároveň i sdílet jiné s ostatními. Jestliže se Vám mé knihy nelíbí, nečtěte je a nemusíte si dělat starost o mou inteligenci. Já jsem s ní spokojená. Zdravím!