Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle, případně ji nakrájíme na tenká kolečka, jak kdo má rád. Sterilované fazolky scedíme.
Osolené porce kuřete vložíme na zpěněnou cibuli a necháme osmahnout. Potom podlijeme trochou vody a dusíme.
Měkké kuře vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme a zředíme vodou. Přidáme nakrájenou mrkev, sterilované fazolky a dobře povaříme. Nakonec šťávu dochutíme vínem, znovu povaříme a podle potřeby omáčku dochutíme. Postačí sůl a pepř, ale můžeme přidat i nejrůznější bylinky.
Porce kuřete rozdělíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a podáváme. Valtické kuře nejlépe chutná s rýží nebo bramborovou kaší.