Valtické kuře

Recept na kuře podávané se zeleninovou omáčkou, která voní po bílém víně.


3.0619x
75 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle, případně ji nakrájíme na tenká kolečka, jak kdo má rád. Sterilované fazolky scedíme.

Osolené porce kuřete vložíme na zpěněnou cibuli a necháme osmahnout. Potom podlijeme trochou vody a dusíme.

Měkké kuře vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme a zředíme vodou. Přidáme nakrájenou mrkev, sterilované fazolky a dobře povaříme. Nakonec šťávu dochutíme vínem, znovu povaříme a podle potřeby omáčku dochutíme. Postačí sůl a pepř, ale můžeme přidat i nejrůznější bylinky.

Porce kuřete rozdělíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a podáváme. Valtické kuře nejlépe chutná s rýží nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Valtické kuře

Zpět na recept