Valtické kuře

Recept na kuře podávané se zeleninovou omáčkou, která voní po bílém víně.


3.0619x
75 min

Ingredience

1 kscibule
0.5 kskuře
1 ksmrkev
1 dlbílé víno
100 gfazolky sterilované

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

máslo
hladká mouka

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle, případně ji nakrájíme na tenká kolečka, jak kdo má rád. Sterilované fazolky scedíme. Osolené porce kuřete vložíme na zpěněnou cibuli a necháme osmahnout. Potom podlijeme trochou vody a dusíme. Měkké kuře vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme a zředíme vodou. Přidáme nakrájenou mrkev, sterilované fazolky a dobře povaříme. Nakonec šťávu dochutíme vínem, znovu povaříme a podle potřeby omáčku dochutíme. Postačí sůl a pepř, ale můžeme přidat i nejrůznější bylinky. Porce kuřete rozdělíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a podáváme. Valtické kuře nejlépe chutná s rýží nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Valtické kuře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena