Valašská pečeně

Vynikají moravský recept na pečeni z hovězího.


3.19x
120 min
1×

Ingredience

2 lžíceolej
1-2 lžícemáslo
2 kscibule
0.3 ksceler
250 grajče
1 kscitron
2 ksmrkev
1 kspetržel
7 kshřebíček
100 gšpek
5 kuličeknové koření
250 mlčervené víno
2 lžícehladká mouka
750 ghovězí zadní

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí maso podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Špek nakrájíme na dlouhé nudličky a protkneme jím hovězí. Maso důkladně osolíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Rajčata nařízneme, spaříme, zchladíme a oloupeme. Citron spaříme, omyjeme a kůru nastrouháme, šťávu vymačkáme. V pekáči rozehřejeme olej s máslem. Vsypeme cibuli s mrkví, petrželí, celerem, kořením a citronovou kůrou. Společně restujeme dozlatova. Pak vložíme maso, ze všech stran jej orestujeme a pekáč s pečení vložíme do předehřáté trouby. Valašskou pečeni pečeme za občasného podlévání a přidávání rajčat. Pečeme, až je maso měkké. Když je maso měkké, vyjmeme jej a uložíme do tepla. Šťávu necháme vysmahnout a vše zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem, zakápneme citronovou šťávou a krátce povaříme. Do omáčky vložíme prohřát maso a můžeme servírovat. Valašskou pečeni nakrájíme na plátky. Přeléváme je zeleninovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory, bramborová kaše nebo houskové knedlíky.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Valašská pečeně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena