Vaječný koláč

Křehký koláč, který se na jazyku jen rozplyne.


3.85x
60 min

Postup přípravy

Připravíme si kvásek z droždí, cukru a vlažného mléka. Necháme jej cca 20 min kynout. Do prosáté mouky přidáme špetku soli, vejce, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Vše zpracujeme v těsto a necháme na teplém místě vykynout.

Připravíme si náplň: Smícháme tvaroh s cukrem, vejcem, rozinkami a nastrouhanou citronovou kůrou.

Vykynuté těsto rozválíme, nebo namačkáme přímo na plech, nebo do koláčové formy. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň a umícháme si zálivku.

Utřeme máslo s cukrem a se žloutky do pěny a přidáme mouku. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a lehce vmícháme do žloutkové pěny. Natřeme na tvarohovou náplň. Vaječný koláč pečeme při 160°C.

Hotový vaječný koláč necháme vychladnout, nakrájíme na kousky a ty pak ještě můžeme dozdobit libovolným ovocem, šlehačkou, čokoládou a podobně.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječný koláč

Zpět na recept