Vaječný koláč

Křehký koláč, který se na jazyku jen rozplyne.


3.85x
60 min

Ingredience

těsto

špetkasůl
2 ksvejce
80 gmáslo
100 mlmléko
300 gmouka hladká
20 gdroždí
80 gcukr moučka

zálivka

4 ksvejce
80 gmáslo
1 lžícemouka hladká
80 gcukr krupice

náplň

2 ksvejce
hrstrozinky
1 kgtvaroh měkký
60 gcukr moučka
špetkacitronová kůra

Postup přípravy

Připravíme si kvásek z droždí, cukru a vlažného mléka. Necháme jej cca 20 min kynout. Do prosáté mouky přidáme špetku soli, vejce, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Vše zpracujeme v těsto a necháme na teplém místě vykynout. Připravíme si náplň: Smícháme tvaroh s cukrem, vejcem, rozinkami a nastrouhanou citronovou kůrou. Vykynuté těsto rozválíme, nebo namačkáme přímo na plech, nebo do koláčové formy. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň a umícháme si zálivku. Utřeme máslo s cukrem a se žloutky do pěny a přidáme mouku. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a lehce vmícháme do žloutkové pěny. Natřeme na tvarohovou náplň. Vaječný koláč pečeme při 160°C. Hotový vaječný koláč necháme vychladnout, nakrájíme na kousky a ty pak ještě můžeme dozdobit libovolným ovocem, šlehačkou, čokoládou a podobně.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječný koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena