Vaječné tagliatelle se smetanou a pomerančem

Vaječné těstoviny s aromatickou a delikátní chutí. Recept na dobrý oběd.


3.79x
25 min

Postup přípravy

Pomeranče důkladně omyjeme a osušíme. Škrabkou na brambory je oloupeme bez bílé části, neboť je velmi hořká. Oranžové slupky z pomeranče nakrájíme na co nejtenčí proužky.

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pomerančové proužky a restujeme do zhnědnutí.

V hluboké míse rozšleháme žloutky se smetanou, přidáme bílý pepř, sůl a nastrouhaný parmazán s jemně nasekanou petrželkou. Promícháme do hladkého krému. Krém provaříme s pomerančovými proužky, aby se příliš nevysušil, můžeme podlít vodou z těstovin.

Dáme vařit vodu na těstoviny a jakmile začne vřít, osolíme. Vaječné tagliatelle uvaříme al dente, scedíme je a vložíme je do pánve se smetanou. Prorestujeme minutku, odendáme a posypeme petrželkou. Ještě jednou vaječné tagliatelle promícháme.

Vaječné tagliatelle se smetanou a pomerančem podáváme jako hlavní chod s mističkou strouhaného parmazánu na posypání.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječné tagliatelle se smetanou a pomerančem

Zpět na recept