Pokud jsme tak neučinili již v lese, tak růžovky očistíme, hlavy zbavíme vrchních šupin. Nakrájíme je na malé kousky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pokud máme mladé cibulky, nakrájíme je i se zelenou natí. Cibuli smažíme na másle, dokud nezesklovatí. Pak přidáme pokrájené růžovky, pepř, sůl a kmín, a ještě chvíli smažíme, dokud houby nepovadnou a ještě více nezměknou.
Vejce v hrnku rozkvedláme, osolíme, opeříme a nalijeme do rozehřáté a máslem nebo olejem vymazané pánve. Nemícháme, usmažíme vaječnou omeletu.
Usmaženou vaječnou omeletu naplníme smaženicí z růžovek a zavineme. Podáváme s chlebem nebo uvařenými brambory. Zdobíme zelenou cibulovou natí a rajčaty.