Vaření.czReceptyVaječná omeleta s růžovkami

Vaječná omeleta s růžovkami

Růžovky, nazývané též masáky, jsou velmi žádané v české kuchyni a mají široké uplatnění. Rychle a snadno z nich můžeme připravit chutnou plněnou vaječnou omeletu.


3.248x
30 min

Postup přípravy

Pokud jsme tak neučinili již v lese, tak růžovky očistíme, hlavy zbavíme vrchních šupin. Nakrájíme je na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pokud máme mladé cibulky, nakrájíme je i se zelenou natí. Cibuli smažíme na másle, dokud nezesklovatí. Pak přidáme pokrájené růžovky, pepř, sůl a kmín, a ještě chvíli smažíme, dokud houby nepovadnou a ještě více nezměknou. Vejce v hrnku rozkvedláme, osolíme, opeříme a nalijeme do rozehřáté a máslem nebo olejem vymazané pánve. Nemícháme, usmažíme vaječnou omeletu. Usmaženou vaječnou omeletu naplníme smaženicí z růžovek a zavineme. Podáváme s chlebem nebo uvařenými brambory. Zdobíme zelenou cibulovou natí a rajčaty.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vaječná omeleta s růžovkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena