Vaječná omeleta s růžovkami

Růžovky, nazývané též masáky, jsou velmi žádané v české kuchyni a mají široké uplatnění. Rychle a snadno z nich můžeme připravit chutnou plněnou vaječnou omeletu.


3.248x
30 min

Postup přípravy

Pokud jsme tak neučinili již v lese, tak růžovky očistíme, hlavy zbavíme vrchních šupin. Nakrájíme je na malé kousky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pokud máme mladé cibulky, nakrájíme je i se zelenou natí. Cibuli smažíme na másle, dokud nezesklovatí. Pak přidáme pokrájené růžovky, pepř, sůl a kmín, a ještě chvíli smažíme, dokud houby nepovadnou a ještě více nezměknou.

Vejce v hrnku rozkvedláme, osolíme, opeříme a nalijeme do rozehřáté a máslem nebo olejem vymazané pánve. Nemícháme, usmažíme vaječnou omeletu.

Usmaženou vaječnou omeletu naplníme smaženicí z růžovek a zavineme. Podáváme s chlebem nebo uvařenými brambory. Zdobíme zelenou cibulovou natí a rajčaty.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječná omeleta s růžovkami

Zpět na recept