Vaječná omeleta plněná masem

Omeleta pro 2 osoby.


4.511x
30 min

Postup přípravy

Hovězí maso jemně nakrájíme a umeleme na masovém strojku. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme jemně rozsekanou cibulku a rozetřený česnek, jemně rozsekanou zelenu petržel a maso, směs okořeníme a trochu podusíme. K masu pak přidáme asi 2 polévkové lžíce šťávy z pečeně nebo vývaru a opět trochu podusíme.

Vejce rozšleháme se solí. Na pánvi uškvaříme máslo do hněda, nalijeme na ně vaječnou směs a mícháme jí na ohni širokou (kuchařskou) vidličkou, až začne tuhnout.
Omeletu ještě trochu opečeme pouze na spodní straně, sejmeme ji z plotny, její střed naplníme směsí z masa, svineme ji a přendáme na talíř.

Kolem omelety nalijeme zbylou šťávu z pečeně. Vaječnou omeletu plněnou masem podáváme s chlebem.
user-icon

autor Jaru


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječná omeleta plněná masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká