Vaječná kapsa se zeleninou

Občas je vhodné nahradit maso zeleninou. Pokud máte v oblibě mrkev a kapustu, vyzkoušejte!


4.614x
30 min
1×

Postup přípravy

V hlubší pánvi si na másle orestujeme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme očištěnou a na drobnější kostky krájenou čerstvou mrkev. Dobře promícháme a přikryjeme poklicí.

Kadeřávek (neboli kapustu kadeřavou) dobře propláchneme a nadrobno nakrájíme. Přidáme ho na pánev k mrkvi. Mírně osolíme, opepříme a necháme pod poklicí dojít doměkka. Vodou nepodléváme, zelenina by měla pustit svou šťávu. Směs pouze občas promícháme.

Vejce dobře našleháme s polohrubou moukou, přidáme mléko a osolíme. Na tři vejce přidáme jednu lžíci mouky a dvě lžíce mléka. Ze dvou vajec připravíme jednu silnější omeletu.

Na polovinu omelety navrstvíme připravenou zeleninu, druhou polovinou ji přikryjeme.

Podáváme s bramborovou kaší a zdobíme čerstvou zeleninou (rajčaty, listem kadeřávku, apod.).
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječná kapsa se zeleninou

Zpět na recept