Vaření.czReceptyUzené se šípkovou omáčkou

Uzené se šípkovou omáčkou

Velmi chutný pokrm z uzeného masa.


3.153x
75 min

Postup přípravy

Uzené maso opláchneme a uvaříme doměkka. Vyjmeme a uchováme teplé. Vývar odložíme na přípravu omáčky. Citron důkladně odrhneme, kůru nastrouháme najemno. Šťávu vymačkáme. Pokud není chemicky ošetřený, stačí jen omýt. V kastrůlku rozehřejeme máslo, za stálého míchání přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji zchladlým vývarem z uzeného masa, důkladně rozšleháme a provaříme. Přilijeme víno, vmícháme marmeládu a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Přidáme i jemně ustrouhanou citronovou kůru. Šípkovou omáčku promícháme a necháme přibližně 30 minut vařit. Nakonec přidáme rybíz a prohřejeme. Uvařené uzené maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme horkou šípkovou omáčkou. Uzené se šípkovou omáčkou je nejlepší s bramborovými knedlíky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Uzené se šípkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena