Uzené s fazolemi

Recept na staročeský dlabanec, který vařily už i naše babičky. Nasytí a určitě zachutná!


3.0556x
90 min

Postup přípravy

Fazole den předem namočíme do vody a druhý den je uvaříme do poloměkka.

Uzené maso nakrájíme na kostičky, přidáme k poloměkkým fazolím a spolu se špetkou mletého pepře a 2 bobkovými listy uvaříme doměkka.

Cibuli oloupeme a jemně nasekáme, vložíme do kastrolu se zahřátým olejem a jenom zpěníme, aby zůstala světlá. Přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku.

Hotovou jíškou zahustíme fazole s masem, ochutíme špetkou mleté papriky a ještě chvíli podusíme.

Uzené s fazolemi podáváme s chlebem jako sytý hlavní chod.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzené s fazolemi

Zpět na recept