Uzené s fazolemi

Recept na staročeský dlabanec, který vařily už i naše babičky. Nasytí a určitě zachutná!


3.0556x
90 min

Ingredience

1 kscibule
300 guzené maso
300 gbílé fazole
mletá sladká paprika

podle potřeby

olej
hladká mouka

podle chuti

sůl
bobkový list
mletý pepř

Postup přípravy

Fazole den předem namočíme do vody a druhý den je uvaříme do poloměkka. Uzené maso nakrájíme na kostičky, přidáme k poloměkkým fazolím a spolu se špetkou mletého pepře a 2 bobkovými listy uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme, vložíme do kastrolu se zahřátým olejem a jenom zpěníme, aby zůstala světlá. Přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku. Hotovou jíškou zahustíme fazole s masem, ochutíme špetkou mleté papriky a ještě chvíli podusíme. Uzené s fazolemi podáváme s chlebem jako sytý hlavní chod.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Uzené s fazolemi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena