Uzené kolínko v polévce se zeleninou

Recept na vydatnou polévku z uzeného kolene s bramborem a zeleninou. Pokrm můžeme podávat jako hlavní chod.


4.47x
160 min

Postup přípravy

Vepřové koleno očistíme, omyjeme a vložíme do studené vody. Přivedeme k varu a po 15 minutách vodu zcela slijeme. Nyní koleno opět zalijeme čerstvou studenou vodou, přidáme celý pepř, bobkový list, česnek a cibuli. Zvolna vaříme do změknutí masa.

Mezitím si připravíme zeleninu. Brambory, bílou ředkev a karotku oloupeme a omyjeme. Brokolici, zelí a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na větší kousky.

Měkké koleno vyjmeme z vývaru a libové maso obereme. Ve vývaru uvaříme doměkka veškerou zeleninu spolu se snítkou tymiánu a petrželové natě. Měkkou zeleninu scedíme.

Na dno hlubokých talířů rozprostřeme uvařenou zeleninu, na kterou klademe měkké maso a vše zalijeme vývarem.

Uzené kolínko v polévce se zeleninou podáváme teplé s pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzené kolínko v polévce se zeleninou

Zpět na recept