Uzená pečeně v těstíčku

Šťavnatá pochoutka s trošku náročnější přípravou, ale lze ji zvládnout.


3.083x
75 min

Postup přípravy

Uzené maso posypeme cukrem, pepřem, tlučeným jalovcem, dáme do pekáče, podlijeme 1/8 l vroucí vody a dáme na 20 minut péct do trouby rozehřáté na 220°C.

Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenký plát a vychladlé uzené do něj zabalíme. Okraje navlhčíme a dobře zamáčkneme.

Takto zabalené maso dáme alespoň na hodinu, avšak nejlépe přes noc do lednice rozležet.

Žloutek rozšleháme v mléce a důkladně jím potřeme přichystaný závin. Než jej dáme péci, propícháme ho na několika místech vidličkou.

Pečeme při 200°C přibližně 45 minut.

Ideální přílohou je zelenina podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzená pečeně v těstíčku

Zpět na recept