Vaření.czReceptyUzená pečeně v těstíčku

Uzená pečeně v těstíčku

Šťavnatá pochoutka s trošku náročnější přípravou, ale lze ji zvládnout.


3.083x
75 min

Postup přípravy

Uzené maso posypeme cukrem, pepřem, tlučeným jalovcem, dáme do pekáče, podlijeme 1/8 l vroucí vody a dáme na 20 minut péct do trouby rozehřáté na 220°C. Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenký plát a vychladlé uzené do něj zabalíme. Okraje navlhčíme a dobře zamáčkneme. Takto zabalené maso dáme alespoň na hodinu, avšak nejlépe přes noc do lednice rozležet. Žloutek rozšleháme v mléce a důkladně jím potřeme přichystaný závin. Než jej dáme péci, propícháme ho na několika místech vidličkou. Pečeme při 200°C přibližně 45 minut. Ideální přílohou je zelenina podle chuti.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Uzená pečeně v těstíčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena