Uzená kuřata

Místo grilování můžeme také vyzkoušet uzení. Jednoduchý, ale časově náročný recept na vyuzená kuřata, která podáváme s pečivem a zeleninovými saláty.


4.328x
0

Postup přípravy

Kuřata očistíme a naporcujeme na čtvrtky. Potom je omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na hranolky a kuřecí díly jimi prošpikujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Olej promícháme se zakysanou smetanou a česnekem. Čtvrtky kuřat prosolíme, vložíme do marinády a necháme přes noc rozležet v chladu.
Potom maso řádně osušíme a upevníme na potravinový provázek.

Čtvrtky kuřat udíme při 70 - 80 °C asi 10 až 11 hodin.

Uzená kuřata podáváme s pečivem a zeleninovými saláty. Výborně chutnají s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzená kuřata

Zpět na recept