Uzená kuřata

Místo grilování můžeme také vyzkoušet uzení. Jednoduchý, ale časově náročný recept na vyuzená kuřata, která podáváme s pečivem a zeleninovými saláty.


4.328x
0

Ingredience

150 gslanina
2 ksčerstvé kuře

marináda

4 stroužkyčesnek
2 dlolej
250 mlzakysaná smetana

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Kuřata očistíme a naporcujeme na čtvrtky. Potom je omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na hranolky a kuřecí díly jimi prošpikujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Olej promícháme se zakysanou smetanou a česnekem. Čtvrtky kuřat prosolíme, vložíme do marinády a necháme přes noc rozležet v chladu. Potom maso řádně osušíme a upevníme na potravinový provázek. Čtvrtky kuřat udíme při 70 - 80 °C asi 10 až 11 hodin. Uzená kuřata podáváme s pečivem a zeleninovými saláty. Výborně chutnají s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Uzená kuřata

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena