Utopenci podle Malina

Recept na domácí utopence, výborně se hodí k čerstvému chlebu z domácí pekárny. Ingredience různě kombinuji.


4.317x
60 min
1×

Postup přípravy

Připravíme si omyté sklenice. Buřty oloupeme a rozřízneme napůl. Pomeranč s citronem dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka, zeleninu očistíme a taktéž nakrájíme. Cibuli na kolečka, papriky třeba na proužky. Nezapomeneme si přichystat ocet a veškeré koření.

Všechny suroviny dáváme střídavě do sklenic, až je zaplníme celé. Prokládáme kořením. Lahve zalijeme do poloviny octem, dolijeme převařenou vodou a můžeme zakápnout olivovým olejem. Utopence podle Malina necháme tak týden uležet.

Utopence podle Malina skvěle doplní čerstvý chléb z domácí pekárny. Podáváme jako chuťovku nebo studenou večeři.
user-icon

autor malinikova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Utopenci podle Malina

Zpět na recept