Utopená havěť

Rychle připravené pikantní maso prakticky jakékoliv - třeba i špekáčky.


4.314x
60 min

Ingredience

1 hrnečekvoda
500 gmaso

marináda

5 stroužkůčesnek
1 špetkasůl
1 lžičkaocet
1 lžičkasójová omáčka
1 špetkachilli koření
1 hrnečekostrý kečup
1 lžičkaworcesterská omáčka
1 špetkamletý černý pepř

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Připravíme si marinádu. Maso narovnáme do pekáčku, na každý kousek masa dáme plátek másla a přelijeme marinádou. Maso by mělo být z větší části potopené. Nejlepší je nechat ho naložené přes noc, ale není nutné. Utopenou havěť pečeme půl hodiny při teplotě asi 180 °C. Pak maso otočíme a pečeme ještě asi půl hodiny. Marináda by se během pečení měla přeměnit na trochu lepivou omáčku. Utopenou havěť ihned podáváme. Jako příloha je výborná rýže, hranolky, ale k havěti se dá přikusovat i chléb nebo bageta.
user-icon

autor Pegina

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Utopená havěť

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena